Ο Steve Bannon, επί μακρόν σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ και στέλεχος του Λευκού Οίκου την πρώτη περίοδο της προεδρίας του  παραδόθηκε σε γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα, καθώς κατηγορείται για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

Ο Μπάνον περικυκλώθηκε από φωτογράφους και έναν διαδηλωτή που κρατούσε μια ταμπέλα που έγραφε «Σχεδιαστης Πραξικοπήματος» καθώς έβγαινε από ένα μαύρο όχημα γύρω στις 9.30 το πρωί, ώρα Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θέλω κανείς να αποπροσανατολιστεί από τον στόχο», είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Axios. «Ρίχνουμε το καθεστώς Μπάιντεν κάθε μέρα. Θέλω να παραμείνετε συγκεντρωμένοι, μείνετε στο μήνυμα»

 Ο 67χρονος τέθηκε υπό κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα μέσα στην ημέρα στο Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες σε βάρος του πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου απαγγέλθηκαν την Παρασκευή, αφού αψήφησε κλήτευση επιτροπής της Βουλής που ερευνούσε την επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου από υποστηρικτές του Τραμπ που προσπαθούσαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάνον αντιμετωπίζει δύο κατηγορίες: μία για την άρνηση του να εμφανιστεί για κατάθεση στο Κογκρέσο και άλλη μια για την άρνηση του να παράσχει έγγραφα ως απάντηση στην κλήτευση της επιτροπής.

Κάθε κατηγορία επισύρει  από 30 ημέρες έως ένα χρόνο φυλάκιση. Το κατηγορητήριο είναι το πρώτο για  περιφρόνηση του Κογκρέσου εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Ο Μπάνον, πρώην εκτελεστικός πρόεδρος του ακροδεξιού site Breitbart News, προωθούσε συχνά θεωρίες συνωμοσίας για τις εκλογές του 2020. Στις 5 Ιανουαρίου είπε στο podcast του: «Όλη η κόλαση θα χαλάσει αύριο».

Εκείνο το βράδυ συμμετείχε σε συγκέντρωση των συμμάχων του Τραμπ στο ξενοδοχείο Willard στην Ουάσιγκτον που η Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων αποκάλεσε «αίθουσα πολέμου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης