Μπορεί να ειπωθεί με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι δεν εκτοξεύθηκε από τη Βόρεια Κορέα ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος κατά την αποτυχημένη δοκιμή που έγινε νωρίτερα αλλά η εκτίμηση των δεδομένων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε πριν από λίγο ένας αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Ένας δεύτερος αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος επεσήμανε ότι ο πύραυλος αυτός φαίνεται ότι είναι σχεδιασμένος για να εκτοξεύεται από τη στεριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του, ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοί του για στρατιωτικά θέματα έχουν ενημερωθεί για την αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου της Βόρειας Κορέας.

Ο Τραμπ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το ζήτημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μάτις.

Παράλληλα σημειώθηκε ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος ταξιδεύει προς τη Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, επίσης ενημερώθηκε για την εκτόξευση του βορειοκορεάτικου πυραύλου και βρίσκεται σε επαφή με τον πρόεδρο Τραμπ.|

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πενς ενημερώθηκε περίπου μία ώρα αφότου το αεροσκάφος του απογειώθηκε από το Άνκορατζ της Αλάσκας, διευκρίνισαν συνεργάτες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι η Β.Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης