Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να λειτουργήσει «χιλιάδες» κέντρα εμβολιασμού, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Θα αναπτύξουμε όλους τους πόρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να λειτουργήσουμε χιλιάδες κέντρα εμβολιασμού», ακόμη και σε γυμνάσια ή σε γήπεδα, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σχέδιο του Μπάιντεν περιλαμβάνει και η κινητοποίηση 100.000 γιατρών και νοσηλευτών που θα αναλάβουν τους εμβολιασμούς. Νωρίτερα, το επιτελείου του ανέφερε ότι σκοπεύει να ζητήσει από το Κογκρέσο να χαλαρώσει ορισμένες ρυθμίσεις που αφορούν τη χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος σε συνταξιούχους επαγγελματίες υγείας.

«Παραμένουμε σε έναν πολύ σκοτεινό χειμώνα», είπε ο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάσταση «θα χειροτερεύσει προτού να καλυτερεύσει».

Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα δοθεί στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής» Στόχος είναι να χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις κατά τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του. Μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου, θα προσφύγει στον Νόμο Περί Αμυντικής Παραγωγής για να αυξήσει την παραγωγή φιαλιδίων, συρίγγων και άλλων υλικών, αλλά και για να στηρίξει τη μεταφορά και φύλαξη των εμβολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης