Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε την Πέμπτη τον διορισμό του επιχειρηματία και πεπειραμένου διπλωμάτη Τζον Χάντσμαν στον θώκο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία, πληρώνοντας έτσι μια κρίσιμη κενή θέση, την ώρα που οι έρευνες για τη φερόμενη ρωσική προσπάθεια επηρεασμού του αποτελέσματος των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016 εντείνονται.

Ο Χάντσμαν, 57 ετών, έχει υπηρετήσει επί διαφόρων κυβερνήσεων, καθώς ήταν ο πρεσβευτής της χώρας του στην Κίνα επί των ημερών του δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία. Κατόπιν είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων, ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διορισμός του πρώην κυβερνήτη της Πολιτείας της Γιούτας (δυτικές ΗΠΑ), εγκρίθηκε διά βοής από τη Γερουσία. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του, ο Τζον Χάντσμαν διαβεβαίωσε πως δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στην αμερικανική εκλογική διαδικασία του 2016, ενώ έκρινε επίσης ότι η Μόσχα συνεχίζει να «απειλεί τη σταθερότητα» στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης