Ο Μάικλ Κόεν, δικηγόρος και σύμβουλος για επιχειρηματικά θέματα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι θα καταθέσει την Τρίτη ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, η οποία ερευνά τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Το ότι ο Κόεν πρόκειται να καταθέσει στην Επιτροπή την Τρίτη μετέδωσε πρώτο το τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ο Μάικλ Κόεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει ακόμη εάν η κατάθεσή του θα γίνει δημόσια ή κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ήταν διαθέσιμοι συνεργάτες των μελών της επιτροπής για να σχολιάσουν.

Ο Κόεν είχε δηλώσει πως έλαβε κλήτευση από τουλάχιστον μία από τις επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν τις προσπάθειες που έκανε, κατά τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας, η Ρωσία για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ υπέρ του Τραμπ και το εάν συνεργάτες του Ρεπουμπλικάνου ενέχονται σε αθέμιτη σύμπραξη με τη Μόσχα.

Η Ρωσία διαψεύδει ότι έκανε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια. Ο Λευκός Οίκος αρνείται πως υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη. Μολαταύτα το ζήτημα συνεχίζει να επισκιάζει τους πρώτους μήνες του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κόεν, δικηγόρος του Τραμπ, είναι ένας από τους πολλούς στενούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ που θα καταθέσουν στο Κογκρέσο. Μέλη επιτροπών τόσο της Γερουσίας όσο και της Βουλής των Αντιπροσώπων που διεξάγουν έρευνες έχουν δηλώσει πως θα καλέσουν κι άλλους.

Ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης