Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «έχει μια καλή ημέρα», μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης των 400 και πλέον σελίδων του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, έπειτα από 22 μήνες ερευνών, τονίζοντας: «Ονομάζεται (απουσία) συνωμοσίας, (απουσία) παρακώλυσης».

«Παρεμπίπτοντος, ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε μια εκδήλωση με στρατιώτες στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να φθάνουμε στο βάθος τέτοιων πραγμάτων, θα έλεγα, και αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί ποτέ ξανά… σε άλλον πρόεδρο».

Λίγο νωρίτερα, η ομάδα νομικών συμβούλων του μεγιστάνα ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα αθωώνει τον Τραμπ και δείχνει ότι ενήργησε σωστά όταν απέλυσε τον Τζέιμς Κόμεϊ, τον πρώην διευθυντή του FBI.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας συνιστούν ολοκληρωτική νίκη για τον πρόεδρο… είναι σαφές ότι δεν διαπράχθηκε καμία εγκληματική ενέργεια» τονίζουν οι δικηγόροι του Ρούντι Τζουλιάνι, Τζέι Σεκουλόου, Τζέιν Ράσκιν και Μάρτιν Ράσκιν σε μια ανακοίνωση που εξέδωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η δήλωσή τους είναι η εξής:

«Τα αποτελέσματα της έρευνας ισοδυναμούν με ολοκληρωτική νίκη για τον Πρόεδρο. Η έκθεση υπογραμμίζει όσα υποστηρίζαμε από την αρχή, δεν υπήρξε συνωμοσία, δεν υπήρξε παρακώλυση. Έπειτα από μια έρευνα 17 μηνών, καταθέσεις από περίπου 500 μάρτυρες, την έκδοση 2.800 κλητεύσεων, την εκτέλεση περί των 500 ενταλμάτων ερευνών, τις εφόδους νωρίς το πρωί, την εξέταση περισσότερων από 1,4 εκατομμυρίων σελίδων εγγράφων και την άνευ προηγουμένου συνεργασία του Προέδρου, είναι σαφές ότι δεν διαπράχθηκε καμία εγκληματική ενέργεια. Τίποτα δεν παρακρατήθηκε. Τίποτα δεν αποκρύφηκε. Τίποτα δεν διεγράφη. Τίποτα δεν καταστράφηκε και τίποτα δεν αποχρωματίστηκε».

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της πλειοψηφίας (Ρεπουμπλικάνοι) στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ σημείωσε:

«Το έθνος είναι τυχερό που διαθέτει έναν ηγέτη όπως τον Μπιλ Μπαρ προκειμένου να διασφαλίσει τη μέγιστη πιθανή διαφάνεια, την ώρα που προστατεύει προσεκτικά απόρρητο υλικό και νομικά περιορισμένες πληροφορίες των ενόρκων. Όπως όλοι οι συνάδελφοί μου, ανυπομονώ να ξαναμελετήσω την έκθεση».

Στον αντίποδα, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών κι υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα Καμάλα Χάρις σημείωσε σχετικά με την έκθεση Μιούλερ:

«Το Κογκρέσο πρέπει να παραλάβει αυτήν την έκθεση, στην πλήρη μορφή της, μαζί με το ανακριτικό υλικό. Ως μέλος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, γνωρίζω ότι η εκδοχή της έκθεσης, με τις επιλεκτικά διαγεγραμμένες πληροφορίες, δεν επαρκεί για το Κογκρέσο προκειμένου να εκπληρώσει την ευθύνη του να έχει μια ουσιαστική επίβλεψη αυτής της έρευνας και των αποφάσεων που έλαβαν αξιωματούχοι της διοίκησης Τραμπ…».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης