Οι Αρχές της πόλης της Νέας Υόρκης ερευνούν σήμερα, Δευτέρα, ένα πιθανό «θέμα συντήρησης» με μια πόρτα που δεν έκλεισε, όταν ξέσπασε η φωτιά σε μια πολυκατοικία στο Μπρονξ, την Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 9 παιδιά.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, που έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και μία εβδομάδα, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη φωτιά, που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής, στο 19όροφο κτήριο Twin Parks North West, το οποίο προσφέρει προσιτά διαμερίσματα σε Νεοϋορκέζους με χαμηλά εισοδήματα. Πολλοί από τους ενοίκους έχουν καταγωγή από την Γκάμπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στην εκπομπή «Good Morning America», ο Άνταμς είπε ότι ο καπνός από τη φωτιά κατάφερε να εξαπλωθεί εξαιτίας μιας πόρτας που είχε παραμείνει ανοιχτή. Οι πόρτες στα διαμερίσματα στην πολυκατοικία υποτίθεται ότι κλείνουν αυτόματα, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί η φωτιά στο υπόλοιπο κτήριο.

«Υπήρξε ένα πρόβλημα στη συντήρηση με αυτήν την πόρτα και αυτό θα αποτελέσει τμήμα της έρευνας που συνεχίζεται», δήλωσε ο Άνταμς. «Όλα θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της έρευνας».

Περίπου 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά και 32 άνθρωποι νοσηλεύονται με απειλητικά για τη ζωή τους εγκαύματα, ανέφεραν την Κυριακή αξιωματούχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πυροσβέστες καθόρισαν, μέσω της συλλογής στοιχείων από το σημείο της τραγωδίας και μαρτυριών από ενοίκους, ότι η φωτιά ξεκίνησε από μια ηλεκτρική σόμπα στην κρεβατοκάμαρα ενός διαμερίσματος, εξήγησε ο αρχηγός της πυροσβεστικής της πόλης Ντάνιελ Νίγκρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η θέρμανση λειτουργούσε στο κτήριο και η σόμπα χρησιμοποιείτο για περισσότερη ζέστη.

Περίπου 200 πυροσβέστες βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς. «Σε πολλούς εξ αυτών, οι φιάλες οξυγόνου είχαν αδειάσει», σημείωσε ο Άνταμς. «Όμως, αντί να γυρίσουν πίσω και να βγουν από το κτήριο, συνέχισαν να προχωρούν μέσα από τον καπνό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης