Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν χορηγηθεί 228.661.408 δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 έως το πρωί χθες Κυριακή από το σύνολο των 290.692.005 δόσεων που έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας.

Μέσα σε μία ημέρα, ο αριθμός των δόσεων που χορηγήθηκαν αυξήθηκε κατά 3,02 εκατ., με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσαν τα CDC, που την προηγουμένη είχαν κάνει λόγο για 225.640.460 χορηγηθείσες δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την υπηρεσία, έως χθες είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους 139.978.480 άνθρωποι, εκ των οποίων 94.772.329 είχαν λάβει και τη δεύτερη, κατά συνέπεια θεωρείται ότι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.

Στον απολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα εμβόλια των Moderna και Pfizer/BioNTech, τα οποία χορηγούνται σε δύο δόσεις, και το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Οι εποπτικοί φορείς των ΗΠΑ έδωσαν -όπως αναμενόταν- πράσινο φως για την επανέναρξη της χρήσης του προϊόντος της J&J, μετά τη 10ήμερη αναστολή της χορήγησης του εμβολίου αυτού για να μελετηθεί η σχέση του με την εμφάνιση εξαιρετικά σπάνιων αλλά δυνητικά θανατηφόρων θρομβώσεων στο αίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης