Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε χθες οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στα δημόσια κτήρια, μετά τον θάνατο του βετεράνου Ρεπουμπλικάνου πολιτικού Μπομπ Ντόουλ.

Ο Μπομπ Ντόουλ, γερουσιαστής του Κάνσας επί δεκαετίες και αντίπαλος του Δημοκρατικού Μπιλ Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 1996, απεβίωσε χθες Κυριακή σε ηλικία 98 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν, σε ανακοίνωσή του, αποκάλεσε τον Μπομπ Ντόουλ πολιτικό που δεν μπορεί να συγκριθεί παρά «με ελάχιστους στην ιστορία μας» και «ήρωα πολέμου ανάμεσα στους σημαντικότερους της σπουδαιότερης γενιάς» Αμερικανών.

Η σημαία των ΗΠΑ θα κυματίζει μεσίστια στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτήρια και τους δημόσιους χώρους, στις αμερικανικές πρεσβείες, στα προξενεία, σε στρατιωτικές και ναυτικές εγκαταστάσεις και σε όλα τα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με την εντολή.

Ο Μπομπ Ντόουλ πολέμησε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντιπροσώπευσε την πολιτεία Κάνσας στη Γερουσία από το 1969 έως το 1996. Άφησε πίσω τη σύζυγό του Ελίζαμπεθ, πρώην γερουσιάστρια στη Βόρεια Καρολίνα και υπουργό Μεταφορών, και την κόρη τους Ρόμπιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης