Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τα όσα τραγικά συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε δρόμο του Σινσινάτι (πολιτεία Οχάιο) στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
O Samuel DuboseΟ Ray Tensing, λευκός αστυνομικός, σταματάει για έλεγχο τον Samuel Dubose, έναν 43χρονο Αφροαμερικανό οδηγό οχήματος, ο οποίος λίγο νωρίτερα παραβίασε STOP σε διασταύρωση. Του ζητάει επανειλημμένα το δίπλωμα οδήγησης, χωρίς ωστόσο εκείνος να του το δείξει. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, κάποια στιγμή ο Samuel Dubose θέτει σε κίνηση το αυτοκίνητο με σκοπό να τον παρασύρει και να διαφύγει. Το δάχτυλο πιέζει τη σκανδάλη και μια σφαίρα καρφώνεται στο κεφάλι του 43χρονου, ο οποίος χάνει με αυτόν τον τρόπο τη ζωή του.

Σύμφωνα με το RT, ο Samuel Dubose είχε ιστορικό 60 συλλήψεων και τη στιγμή του τραγικού συμβάντος ήταν άοπλος. Ο Ray Tensing έχει πενταετή θητεία στο σώμα. Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που ήταν τοποθετημένη στο πηλήκιό του.

«Ήταν φόνος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο εισαγγελέας Joe Deters απηύθυνε σε βάρος του αστυνομικού κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επισημαίνοντας στην ομιλία του: «Είναι η πιο δολοφονική πράξη από αστυνομικό που έχω δει. Κάνω αυτή τη δουλειά 30 χρόνια. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για φόνο».

«Πιστεύουμε ότι ο Ray Tensing δεν παρασύρθηκε. Αν δείτε το βίντεο, υπάρχει μια αργή κίνηση του αυτοκινήτου όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα πιστόλι και ο 43χρονος πυροβολείται στο κεφάλι. Δεν αντιμετώπιζε (ο αστυνομικός) έναν δολοφόνο. Αντιμετώπιζε έναν οδηγό στο αυτοκίνητο του οποίου απουσίαζε η μπροστινή πινακίδα» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως ο Ray Tensing «δεν έπρεπε να γίνει ποτέ αστυνομικός».

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών που συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης