«Οι Η.Π.Α. δεν πρόκειται να δεχτούν ενδεχόμενο αποκλεισμό των Στενών του Χορμούζ από το Ιράν», ξεκαθάρισε ο αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Mark Fox, την ίδια στιγμή που η Τεχεράνη ενισχύει τις ναυτικές της δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

«Έχουν αυξήσει τον αριθμό των υποβρυχίων τους και των επιθετικών ταχυπλόων τους. Ορισμένα από τα μικρά σκάφη έχουν εξοπλιστεί με μεγάλες συμβατικές κεφαλές οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις αυτοκτονίας. Οι Ιρανοί διαθέτουν ένα μεγάλο απόθεμα ναρκών», τόνισε αρχικά στη διάρκεια ενημέρωσης στην έδρα του Ε’ Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. στο Μπαχρέιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε παρακολουθήσει με ενδιαφέρον την ανάπτυξη από πλευράς τους πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και μικρού, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους και φυσικά την ανάπτυξη του πυρηνικού τους προγράμματος», πρόσθεσε.

Το Ιράν έχει απειλήσει πως θα προχωρήσει σε αποκλεισμό των Στενών ως αντίποινα στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της και ειδικά μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσει το εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου στα νέα συμβόλαια τα οποία θα τεθούν σε ισχύ τον ερχόμενο Ιούλιο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης