Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

Καθώς οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στις ΗΠΑ για να αντιταχθούν στη βία της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών των Τζορτζ Φλόιντ και Μπρένα Τέιλορ, ταυτόχρονα έβαλαν ως στόχο τους αγάλματα, μνημεία και κτίρια που τιμούν τη λευκή υπεροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Φιλαδέλφεια, οι διαδηλωτές αφαίρεσαν ένα άγαλμα του Φρανκ Ρίζζο, του ρατιστή δήμαρχου και αστυνομικού επιτρόπου της πόλης.

Στο Μπέρμιγχαμ, γκρέμισαν την προτομή του βετεράνου της Συνομοσπονδίας και του τραπεζίτη της Αλαμπάμα Τσαρλς Λιν και έβαλαν φωτιά σε ένα άλλο άγαλμα για τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη σκλάβων Τόμας Τζέφερσον.

Στο Ρίτσμοντ, έβαψαν μνημεία των ομόσπονδων ηγετών Jefferson Davis, Robert E. Lee και J.E.B. Stuart γράφοντας συνθήματα όπως «Όχι άλλα πρωτεία στη Λευκή φυλή και “Να τελειώνουμε με τις αστυνομικές βιαιοπραγίες”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δρόμο από τη λεωφόρο Monument του Ρίτσμοντ, οι φλόγες έκαψαν μέσα στην εθνική έδρα της Συνομοσπονδίας το άγαλμα για τις Ενωμένες Θυγατέρες, την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την ανέγερση δεκάδων δημόσιων ιερών.

Στο Νάσβιλ, ένα πλήθος τράβηξε ένα άγαλμα του συντάκτη εφημερίδων Έντουαρντ Κάρμακ, ένας από τους επικριτές της ακτιβίστριας κατά του λιντσαρίσματος Ίντα Β. Γουέλς.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διαδηλωτές συνδέουν ρητά την ιστορία της λευκής υπεροχής του έθνους με τη σύγχρονη αστυνομική βαρβαρότητα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης