«Τα αιτήματα των διαδηλωτών για δικαιοσύνη και προστασία από την κακοποίηση είναι νόμιμα και το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται ειρηνικά δεν πρέπει να περιοριστεί» δήλωσε ο Mike Abramowitz, πρόεδρος του Freedom House.

«Η ανησυχητική κλιμάκωση και στρατιωτικοποίηση της απόκρισης της επιβολής του νόμου σε πολλές διαδηλώσεις είναι αντίθετη στις μακροχρόνιες αξίες του έθνους μας. Η υπερβολική δύναμη που χρησιμοποιείται για να σταματήσει ή να διαλύσει τις διαμαρτυρίες σε πολλές πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ ανησυχητική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανησυχούμε σοβαρά για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει ανεγείρει φράχτες ύψους 10 μέτρων γύρω από τον Λευκό Οίκο και το πάρκο Lafayette και ότι οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου συνεχίζουν να επεκτείνουν την περίμετρο» συνέχισε ο Abramowitz.

 «Η ελευθερία για τους πολίτες να συγκεντρώνονται μπροστά από τον Λευκό Οίκο για να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν αποτελεί σήμα κατατεθέν της δημοκρατίας μας για αιώνες και πρέπει να διατηρηθεί».

«Τις τελευταίες ημέρες, έμπειροι ηγέτες, όπως ο πρώην υπουργός Άμυνας και συνταξιούχος στρατηγός Jim Mattis και ο πρώην πρόεδρος του μεικτού επιτελείου προσωπικού, Mike Mullen, έχουν κάνει το εξαιρετικό βήμα να μιλήσουν κατά της κατάχρησης του στρατού, ενώ κατηγόρησαν τον πρόεδρο που διέταξε την ανάπτυξη στρατευμάτων στις ΗΠΑ για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των Αμερικανών πολιτών. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις τους και να αντιστρέψουμε αυτή τη συγκλονιστική απόκλιση από τις δημοκρατικές μας αρχές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Freedom House
Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης