Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο μετονόμασε σε «ιό της Γουχάν» τον νέο κορωνοϊό που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη αυτή της Κίνας, διακινδυνεύοντας να προκαλέσει την οργή του Πεκίνου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μίλησε για τον «ιό της Γουχάν» για πρώτη φορά την Πέμπτη. Σήμερα επανέλαβε πολλές φορές αυτή τη φράση, σε διάφορες συνεντεύξεις που παραχώρησε σε τηλεοπτικά κανάλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν το πρώτο που εξήγησε ότι από εκεί ξεκίνησε ο ιός», είπε στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News για να δικαιολογήσει αυτήν την έκφραση. «Δεν το είπε ο Μάικ Πομπέο», επέμεινε κατόπιν, μιλώντας στο CNBC.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ένας εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας διαμαρτυρήθηκε έντονα για εκείνους που μιλούν για «ιό της Γουχάν» ή «κινεζικό ιό», χαρακτηρίζοντας «παντελώς ανεύθυνη» αυτή τη στάση. Όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα οριστικό συμπέρασμα για την προέλευση του κορωνοϊού που επισήμως ονομάζεται SARS-CoV-2. «Θα έπρεπε να επικεντρωθούμε στα μέσα αντιμετώπισης του ιού και όχι να χρησιμοποιούμε λέξεις που στιγματίζουν ορισμένες περιοχές», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης