Τρεις επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων απείλησαν τη Δευτέρα ότι θα εκδώσουν κλητεύσεις προκειμένου να τους παραδοθούν έγγραφα σχετικά με τις επαφές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με την Ουκρανία, εφόσον η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στο αίτημά τους να τα δημοσιοποιήσει.

Οι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Πληροφοριών και Εποπτείας, σε επιστολή τους ζητούν από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να παρουσιάσει τα έγγραφα που, όπως λένε, σχετίζονται με τις προσπάθειες του Τραμπ και του προσωπικού δικηγόρου του, του Ρούντολφ Τζουλιάνι, να προκαλέσουν την ανάμιξη της Ουκρανίας στις προεδρικές εκλογές του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Πολωνίας στη Νέα Υόρκη, ο ίδιος ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι μελετά το ενδεχόμενο να δώσει στη δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο Ιούλιο. Σημείωσε όμως ότι ανησυχεί μήπως προκαλέσει προηγούμενο.

Ο ασκών χρέη διεθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζόζεφ Μαγκουάιρ και ο γενικός επιθεωρητής των υπηρεσιών πληροφοριών Μάικλ Άτκινσον πρόκειται να ενημερώσουν τους επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας εντός της εβδομάδας για το θέμα αυτό.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν πότε θα ενημερωθούν ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπαρ και ο αντιπρόεδρός της, ο Δημοκρατικός Μαρκ Γουόρνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης