Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έκαναν ό,τι μπορούσαν για να παράσχουν ιατρική βοήθεια στα δύο παιδιά που πέθαναν όντας υπό την επιτήρησή τους, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της CBP, Κέβιν ΜακΑλίναν.
Ο ΜακΑλίναν μίλησε στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC και τόνισε ότι έχει περάσει μια δεκαετία αφότου πέθανε κάποιο παιδί στα χέρια της υπηρεσίας. Η απώλεια των δύο παιδιών από τη Γουατεμάλα ήταν τους συγκλόνισε.
Ο Φελίπε Γκόμες Αλόνσο, 8 ετών, ήταν το δεύτερο παιδί που πέθανε αυτόν τον μήνα όντας υπό κράτηση από τις αμερικανικές αρχές και ο θάνατός του προκάλεσε την κατακραυγή των ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των μεταναστών. Είχε προηγηθεί, στις αρχές Δεκεμβρίου, ο θάνατος της 7χρονης Χακελίν Κάαλ, επίσης από τη Γουατεμάλα. Το κοριτσάκι ξεψύχησε αφού συνελήφθη μαζί με τον πατέρα της από συνοριοφύλακες σε μια απομονωμένη περιοχή του Νέου Μεξικού.
«Οι πράκτορές μας έκαναν ό,τι μπορούσαν, μόλις τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα, για να σώσουν τη ζωή τους», είπε ο ΜακΑλίναν. Μετά τον θάνατο και αγοριού, η CBP ανέφερε ότι θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους ανήλικους που έχει υπό την επιτήρησή της και ιδίως στα παιδιά κάτω των 10 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης