Τη λύπη τους εξέφρασαν την Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες για την «εντατικοποίηση» που διαπιστώθηκε των πυρών πυροβολικού στη Συρία, αντί για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από τα οχυρά των εξεγερμένων, όπως είχε υποσχεθεί το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Δεν έχω δει καμία ανεξάρτητη πληροφορία που να δείχνει ότι υπάρχει μια απόσυρση» των συριακών στρατευμάτων, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην πραγματικότητα, αυτό που είδαμε είναι μια εντατικοποίηση των πυρών πυροβολικού στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Χομς και η Ιντλίμπ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το συριακό καθεστώς «πρέπει να μας πείσει ότι έχει την πρόθεση να τηρήσει την καταληκτική διορία της 10ης Απριλίου» επισημάνθηκε.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Κόφι Ανάν, δήλωσε τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Δαμασκός συμφώνησε να αρχίσει να εφαρμόζει το ειρηνευτικό του σχέδιο πριν από τις 10 Απριλίου, αποσύροντας κυρίως τις δυνάμεις της από τις εξεγερμένες πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης