ΗΠΑ: Η κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους θα τελεστεί το Σάββατο στο Χιούστον

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 18:13
ΗΠΑ: Η κηδεία της Μπάρμπαρα Μπους θα τελεστεί το Σάββατο στο Χιούστον
Το Σάββατο θα τελεστεί, σε ιδιωτικό κύκλο, η κηδεία της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μπάρμπαρα Μπους, της μοναδικής Αμερικανίδας που είδε τον σύζυγό της και τον γιο της να ορκίζονται πρόεδροι των ΗΠΑ.

Η τελετή θα λάβει χώρα σε εκκλησία του Χιούστον όπου η οικογένεια ανήκει από το 1950, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η Μπους, σύζυγος του 41ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Χ. Ου. Μπους και μητέρα του 43ου προέδρου της Αμερικής, του Τζορτζ Ου. Μπους απεβίωσε την Τρίτη 17 Απριλίου σε ηλικία 92 ετών.

Μετά την κηδεία στην Επισκοπική Εκκλησία St. Martin στο Χιούστον, η Μπους θα ταφεί το Σάββατο στον χώρο της Βιβλιοθήκης και Μουσείου Τζορτζ Χ. Ου. Μπους στο Πανεπιστήμιο Texas A&M στο Κόλετζ Στέισιον, σε απόσταση περίπου 160 χλμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Θα ταφεί δίπλα στην κόρη της Ρόμπιν, που πέθανε σε ηλικία 3 ετών έπειτα από μάχη με τη λευχαιμία, έγινε γνωστό από το πανεπιστήμιο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια θα παραστεί στην κηδεία, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της σήμερα.

Την Παρασκευή, η σορός της Μπάρμπαρα Μπους θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον ναό St. Martin's.

Στο πάνθεον της αμερικανικής ιστορίας έχει καταγραφεί και το όνομα της Αμπιγκέιλ Άνταμς, της Πρώτης Κυρίας από το 1797- 1801, της οποίας τόσο ο σύζυγός όσο και ο γιος διετέλεσαν πρόεδροι των ΗΠΑ. Η Αμπιγκέιλ Άνταμς άσκησε ιδιαίτερη επιρροή στον πρόεδρο Τζον Άνταμς, τον δεύτερο επικεφαλής του Αμερικανικού κράτους, αλλά απεβίωσε πριν από την εκλογή του γιου της Τζον Κουίνσι Άνταμ το 1824.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 18:14