Οι γονείς ενός δίχρονου αγοριού, που βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του μετά την πολύνεκρη επίθεση κατά του πλήθους που συμμετείχε ή παρακολουθούσε την παρέλαση για την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ, ένα προάστιο του Σικάγο στο Ιλινόι, βρίσκονται μεταξύ των νεκρών του πιο πρόσφατου μακελειού με τη χρήση πυροβόλου όπλου κατά μιας αμερικανικής κοινότητας.

Η 35χρονη Ιρίνα Μακάρθι και ο 37χρονος Κέβιν Μακάρθι σκοτώθηκαν από τα πυρά νεαρού, ο οποίος πυροβολούσε με τουφέκι κατά του πλήθους από ταράτσα εμπορικού καταστήματος, μετατρέποντας τη γιορτή της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ σε εθνική τραγωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αγοράκι, ο Έιντεν, χωρίστηκε από τους γονείς του στο χάος που προκλήθηκε από την επίθεση και αργότερα η αστυνομία το παρέδωσε σε μέλη της οικογένειάς του, σύμφωνα με ιστότοπο συγκέντρωσης χρημάτων.

«Έχουμε μακρύ δρόμο για να επουλωθούν τα τραύματα», δήλωσε η Ιρίνα Κόλον, η οποία διοργάνωσε σελίδα GoFundMe για το αγοράκι με τη συγκατάθεση της οικογένειας, προσθέτοντας ότι οι παππούδες του θα αναλάβουν τη φροντίδα του Έιντεν.

Στο GoFundMe έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 425.000 δολάρια μέχρι στιγμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των νεκρών της επίθεσης αυτής βρίσκεται και ένας Μεξικανός, ο 78χρονος Νικολάς Τολέδο, που είχε πάει στο Σικάγο από το Μεξικό για να επισκεφθεί την οικογένειά του. Ορισμένα μέλη της τραυματίστηκαν από την επίθεση, αλλά αναμένεται να επιζήσουν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ένα ακόμη θύμα της επίθεσης που αναγνωρίστηκε ήταν η 63χρονη Τζάκι Σάντχαϊμ, που ήταν ραβίνος σε συναγωγή του Χάιλαντ Παρκ. Η Τζάκι αφήνει πίσω της σύζυγο και κόρη.

Μεταξύ των άλλων νεκρών που αναγνωρίστηκαν από τις Αρχές βρίσκονται επίσης η 64χρονη Κάθριν Γκόλντσταϊν και ο 88χρονος Στίβεν Στράους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτούς.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης περίπου 50 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και νοσοκομείων. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένας 69χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση από τραύμα από σφαίρα.

Τριάντα εννέα άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, από 14 ως περίπου 70 ετών, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του NorthShore University HealthSystem, σύμφωνα με τον εκπρόσωπός του Τζιμ Άντονι. Εννέα εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται η νηπιαγωγός Ζόι Κόλπακ και ο σύζυγός της που παρακολουθούσαν καθιστοί την παρέλαση μαζί με τα δύο μικρά παιδιά τους, τα οποία γλίτωσαν από την επίθεση, σύμφωνα και πάλι με σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων.

Ο πατέρας της Κόλπακ και ο κουνιάδος της πυροβολήθηκαν επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας της σελίδας αυτής που αποσκοπεί στη συγκέντρωση χρημάτων, τη Σαμάνθα Γουάιτχεντ, μια φίλη της Ζόι.

«Είναι όλοι στο νοσοκομείο και υποβάλλονται σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις», πρόσθεσε η Γουάιτχεντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης