Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Δημοκρατικός Τζέραλντ Νάντλερ, ανακοίνωσε απόψε ότι θα εκδόσει κλήτευση προκειμένου να του επιδοθεί η πλήρης αναφορά του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ αλλά και το υποστηρικτικό υλικό που συγκέντρωσε κατά την έρευνά του για τη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε επιστολή του, ο Νάντλερ ζητά επίσης από τον Μιούλερ να καταθέσει στην Επιτροπή το συντομότερο δυνατόν και όχι αργότερα από τις 23 Μαΐου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη και στη μη πλήρη μορφή της, η έκθεση Μιούλερ παρουσιάζει ανησυχητικές αποδείξεις που δείχνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

«Τώρα, επαφίεται στο Κογκρέσο να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο για τις πράξεις του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Νάντλερ, η έκθεση δείχνει ότι ο Μιούλερ επέλεξε να μην ασκήσει διώξεις εν μέρει επειδή η πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης θέλει να μην διώκεται ένας εν ενεργεία πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξάλλου, οι δύο κορυφαίοι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, η Νάνσι Πελόζι και ο Τσακ Σούμερ, σε κοινή ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι η έκθεση του Μιούλερ υπονομεύει τον ισχυρισμό του υπουργού Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν παρακώλυσε τη δικαιοσύνη.

«Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές μεταξύ του τι λέει ο υπουργός Μπαρ για την παρακώλυση και τις λέει ο ειδικός εισαγγελέας Μιούλερ. Καθώς συνεχίζουμε τη μελέτη της έκθεσης, ένα πράγμα είναι σαφές: ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπαρ παρουσίασε ένα συμπέρασμα, ότι ο πρόεδρος δεν παρεμπόδισε τη δικαιοσύνη, ενώ η έκθεση του Μιούλερ φαίνεται να υπονομεύει αυτό το εύρημα», πρόσθεσαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης