Οι δέκα Δημοκρατικοί γερουσιαστές που μετέχουν στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων κάλεσαν τη Δευτέρα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρό της να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Πέμπτη ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Κάβανο, που έχει προταθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση αυτή, κατηγορείται από μια γυναίκα ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από 30 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει διακομματικά ποιες θα είναι οι αρμόζουσες ενέργειες που θα γίνουν μόνο αφού η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ολοκληρώσει την έρευνά της για τις κατηγορίες της γυναίκας αυτής», αναφέρουν οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Τσακ Γκράσλεϊ.

Μιλώντας στην εκπομπή The View του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε «εξαιρετικά αξιόπιστους» τους ισχυρισμούς της καθηγήτριας πανεπιστημίου Κριστίν Μπλέισι Φορντ, 51 ετών και ζήτησε από το FBI να ανοίξει και πάλι την έρευνά του για τον Κάβανο

«Το να προσπαθήσουν να το επισπεύσουν (σ.σ. τον διορισμό του Κάβανο) αποτελεί προσβολή για τις γυναίκες της Αμερικής και προσβολή για το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών», τόνισε, αναφερόμενος στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης