Λίστα με τους υπ’αριθμόν ένα καταζητούμενους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου συνέταξε το αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN. Σημειώνεται ότι, βάσει του πρακτορείου, τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα ορίζονται ως «στόχοι προς εξόντωση».

Ειδικότερα, το «μυστικό» κείμενο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ηγέτη του Ισλαμικού Χαλιφάτου, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκαντί, τον δήμιο του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ και αρκετών άλλων ομήρων «Τζιχάντι Τζον» καθώς και μια σειρά άλλων δήμιων Δυτικών ομήρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει το CNN, τα ονόματα των τζιχαντιστών που βρίσκονται στο στόχαστρο των αμερικανικών δυνάμεων αγγίζουν τα 24 και αποτελούν υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης που δρουν σε Συρία και Ιράκ.

Αμερικανικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής του Χαλιφάτου γνωρίζει ότι βρίσκεται ανάμεσα στους επικηρυγμένους και πως οι ΗΠΑ τον αναζητούν. Για αυτό τον λόγο κινείται διακριτικά και παραμένει άγνωστη η τοποθεσία όπου έχει βρει καταφύγιο, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αγνοούν πού μπορεί να βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Την ίδια στιγμή, μη επανδρωμένα αεροσκάφη ερευνούν τα ίχνη του Βρετανού «Τζιχάντι Τζον» καθώς θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένα εκτελεστής στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, οι Αμερικανοί αναζητούν μέλη της οργάνωσης που προέρχονται από τη Βρετανία, αλλά με καταγωγή από την Πορτογαλία. Μάλιστα, ένας από αυτούς πιθανολογείται ότι βρισκόταν πίσω από τον μαζικό αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Κοπτών.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τον κάθε τρομοκράτη ή την κάθε οργάνωση σε κάθε χώρα σαν διαφορετική οντότητα. Δε μπορούμε να την εξετάζουμε σαν να πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα. Μπορεί να χαθούν σημαντικοί στόχοι αν κινηθούμε έτσι», εξήγησε ο στρατιωτικός αναλυτής, Μαρκ Χέρτλινγκ στο CNN και πρόσθεσε: «Είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει ο ίδιος έλεγχος σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πλοία και μπορεί να εργάζονται σαν διακινητές ή που επιβαίνουν σε πλοία τα οποία κατευθύνονται σε λιμάνια της Ευρώπης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης