Το FBI προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια ως αμοιβή «για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε ασφαλή τοποθεσία, στην επάνοδο και την επιστροφή του Austin Bennett Tice», αναφέρει ο δημοσιογράφος του CBS News Andres Triay.

Ο Tice, Αμερικανός δημοσιογράφος και πρώην πεζοναύτης από το Χιούστον του Τέξας, εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2012 ενώ κάλυπτε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Βίντεο που δημοσιεύτηκε έναν μήνα αργότερα τον εμφάνιζε με δεμένα τα μάτια και αιχμάλωτο από ενόπλους να λέει: «Ω Χριστέ μου». Δεν έχει ακουστεί κάτι για αυτόν από τότε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tice, ως ελεύθερος ρεπόρτερ, εργαζόταν για τον δημοσιογραφικό οργανισμό McClatchy την περίοδο που απήχθη. Είχε κάνει δουλειές και για το CBS News αλλά και για άλλα Μέσα. Εξαφανίστηκε λίγο μετά τα 31α γενέθλιά του.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε παραμένουν ένα μυστήριο ακόμη και σήμερα. Δεν είναι ξεκάθαρο ποια οργάνωση τον κρατάει αιχμάλωτο ούτε έχει ποτέ διατυπωθεί κάποιο αίτημα για λύτρα.

Πολλοί πιστεύουν ότι κρατείται από την κυβέρνηση της Συρίας ή από τις συμμαχικές της ένοπλες ομάδες, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί, σύμφωνα με το CBS News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το FBI δεν ανέφερε τον λόγο που προσφέρει τα χρήματα της αμοιβής αυτή τη στιγμή, μόνο ότι αυτό δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός ή κάποια καινούργια πληροφορία. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δεν διευκρίνισε πως οι αξιωματούχοι κατέληξαν στο ποσό του ενός εκατομμυρίου, δήλωσε όμως ότι τα ποσά για τις αμοιβές σε αυτές τις περιπτώσεις υπολογίζονται βάσει ενός αριθμού παραγόντων, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται «η σοβαρότητα του κινδύνου ή του τραυματισμού» ενός πολίτη των ΗΠΑ και το ρίσκο που παίρνει η πηγή που παρέχει την πληροφορία.

Οι γονείς του Tice έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν πως ο γιος τους είναι ακόμη ζωντανός και ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Συρίας τους έχουν διαβεβαιώσει πως κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης