Στην εκτέλεση ενός θανατοποινίτη προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης οι Αρχές της αμερικανικής πολιτείας του Τέξας, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ της υστάτης προσφυγής των συνηγόρων του.

Ο 64χρονος Αφροαμερικανός Γουίλιαμ Ρέιφορντ εκτελέστηκε με θανατηφόρο κοκτέιλ ενέσιμων ουσιών στη φυλακή Χάντσβιλ. Πρόκειται για τον δεύτερο θανατοποινίτη που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ εφέτος. Η πρώτη θανάτωση είχε γίνει επίσης στο Τέξας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θάλαμος εκτελέσεων στις ΗΠΑ

Ο Ρέιφορντ το 1999 είχε ξυλοκοπήσει, μαχαιρώσει και στραγγαλίσει την πρώην σύντροφό του Κάρολ Λιν Τόμας Χολ και είχε εγκαταλείψει το πτώμα της σε έναν υπόνομο. Είχε επίσης τραυματίσει με μαχαίρι τον έφηβο γιο της.

Όταν διέπραξε το έγκλημα, ο Ρέιφορντ είχε μόλις αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς είχε εκτίσει τα οκτώ χρόνια της ποινής 23 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για τη δολοφονία, επίσης με μαχαίρι, της πρώην γυναίκας του, μπροστά στα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: NBC

Οι Αρχές του Τέξας προγραμματίζουν την Πέμπτη άλλη μία εκτέλεση θανατοποινίτη. Αυτή η Πολιτεία ιστορικά εκτελεί τους περισσότερους θανατοποινίτες από κάθε άλλη στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης