Ένας παιδίατρος και η σύζυγός του στις Η.Π.Α. αντιμετωπίζουν ποινικές ευθύνες, καθώς η 11χρονη κόρη τους υποστηρίζει ότι της έκαναν χρήση εικονικού πνιγμού προκειμένου να την τιμωρήσουν.

Ο 58χρονος Μέλβιν Μορς και η σύζυγός του, Παολίν, 40 ετών, από το Τζόρτζταουν του Ντελαγουέρ, κατηγορούνται για απερίσκεπτη πράξη που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα delawareonline.com, που σημειώνει επίσης ότι ανεστάλη και η ιατρική άδεια του Μορς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοπέλα είπε στους ανακριτές, ότι ο πατέρας της κρατούσε το κεφάλι της κάτω από τη βρύση ενώ έτρεχε το νερό, έως ότου φτάσει μέχρι τη μύτη της. Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, η κοπέλα ανέφερε ότι ο πατέρας της είπε ότι «θα μπορούσε να γίνει αυτό πέντε λεπτά χωρίς να πάθει εγκεφαλική βλάβη».

Οι εικονικοί πνιγμοί, μια αμφιλεγόμενη τεχνική ανάκρισης, χρησιμοποιήθηκε από τη CIA προκειμένου να αναγκάσει ύποπτους τρομοκράτες να αποκαλύψουν πληροφορίες και έχει διαβαθμιστεί πλέον ως μορφή βασανιστηρίου. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει απαγορευτεί από το 2009.

Διαβάστε επίσης:
Διχάζει ο εικονικός πνιγμός στις Η.Π.Α., Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011, 00:57

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης