Μια έκθεση φωτογραφιών που είχε τραβήξει ο αμερικανός δημοσιογράφος Όστιν Τάις θα κάνει εγκαίνια στην Ουάσινγκτον σήμερα Τρίτη, ημέρα που συμπληρώνεται η έκτη επέτειος από την εξαφάνισή του στη Συρία υπό συνθήκες που παραμένουν ως σήμερα ανεξιχνίαστες.

Οι γονείς του αναμένεται να είναι παρόντες σε αυτή την έκθεση φωτογραφιών που τράβηξε ο δημοσιογράφος στη Συρία. Την έκθεση οργανώνει η Εθνική Λέσχη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι στ’ αλήθεια σημαντικό ο κόσμος να μπορεί να δει το έργο των δημοσιογράφων που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στις εμπόλεμες ζώνες», τόνισε η Μάργκο Γιούεν, επικεφαλής του τμήματος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) για τη βόρεια Αμερική.
Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση με στόχο να προσελκύσει την προσοχή στην ομηρεία του Τάις, 37 ετών.

Ελάχιστες πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας μετά την απαγωγή του, την 14η Αυγούστου 2012, κοντά στη Δαμασκό.

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τις εφημερίδες McClatchy, The Washington Post, τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS, BBC και άλλα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο, είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και μεταφορτώθηκε στο διαδίκτυο τον Σεπτέμβριο του 2012, με τα μάτια του δεμένα. Η ταυτότητα των απαγωγέων του –είτε επρόκειτο για τζιχαντιστές, είτε επρόκειτο για ανθρώπους του συριακού καθεστώτος ή άλλους– παραμένει άγνωστη ως και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια του Τάις, που συνεχίζει να πιστεύει ακράδαντα πως είναι ακόμη ζωντανός, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα εκκλήσεις να αφεθεί ελεύθερος.

Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν τον Απρίλιο ότι προσφέρουν αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία επιτρέψει τον εντοπισμό του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης