Το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσουν δέκα επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι στην Αίγυπτο, για να υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες του Καΐρου, αποκάλυψε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Τσακ Χάγκελ, στον Αιγύπτιο ομόλογό του, σε μεταξύ τους επικοινωνία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει αρχικά τον Απρίλιο την απόφασή τους για την άρση της απαγόρευσης παράδοσης των επιθετικών ελικοπτέρων στην Αίγυπτο. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί το προηγούμενο έτος μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν της πτώσης του τότε προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι τα ελικόπτερα που θα παραδοθούν στην κυβέρνηση του Καΐρου θα υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά.

Πάντως ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με την ημερομηνία της παράδοσης των Απάτσι στην Αίγυπτο. Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Χάγκελ ευχαρίστησε τον ομόλογό του για το ρόλο της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης