Ο Πιτ Μπούτιτζετζ, ως προχθές Κυριακή υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι ο υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, τάχθηκε δημόσια χθες Δευτέρα [το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας] υπέρ του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, την παραμονή σειράς κρίσιμων αναμετρήσεων για την ανάδειξη του αντιπάλου του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Υποστηρίζω με αγαλλίαση την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν», είπε ο Μπούτιτζετζ, λίγο πριν αρχίσει η προεκλογική ομιλία του πρώην αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, στο Ντάλας του Τέξας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπούτιτζετζ ανακοίνωσε την Κυριακή πως αποσύρεται από την κούρσα, χωρίς όμως να δώσει αμέσως κατεύθυνση στους υποστηρικτές του.

«Θέλω έναν πρόεδρο που θα βγάλει το καλύτερο από εμάς, κι ενθαρρύνω όλους όσοι πήραν μέρος στην εκστρατεία μου να ενωθούν μαζί μου διότι βρήκαμε αυτόν τον ηγέτη στο πρόσωπο του [πρώην] αντιπροέδρου, προσεχώς προέδρου, Τζο Μπάιντεν», είπε με τον μέχρι προχθές αντίπαλό του πλάι του.

Τοποθετούμενος αμέσως μετά τον Μπούτιτζετζ, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον πρώην δήμαρχο της μικρής πόλης Σάουθ Μπεντ στην Ιντιάνα «άνθρωπο με πολύ μεγάλη ακεραιότητα», διαβεβαιώνοντας πως δεν είχε ζητήσει από τον 38χρονο Δημοκρατικό, που έκανε την έκπληξη επικρατώντας στην πολιτεία όπου άρχισε αυτή η εσωκομματική διαδικασία, να τον στηρίξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με κάνει να σκέφτομαι τον γιο μου τον Μπο», είπε ο πρώην πρόεδρος, αναφερόμενος στο παιδί που έχασε από καρκίνο στον εγκέφαλο. «Αυτό είναι το ομορφότερο κομπλιμέντο που μπορώ να κάνω σε κάποιον», συμπλήρωσε.

Υπέρ του Μπάιντεν κατέστησε σαφές πως ετοιμάζεται να ταχθεί και η γερουσιαστής Έιμι Κλόμπουτσαρ, αποσυρόμενη από την κούρσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης