Αξιωματούχοι από το Μεξικό και τις ΗΠΑ συζήτησαν ζητήματα για ένα ομαλό και ασφαλές πλαίσιο μετανάστευσης στην περιοχή, στη διάρκεια συναντήσεων την Τρίτη στο Μεξικό, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το μεξικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν μηχανισμούς για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, ειδικότερα για τα δικαιώματα των παιδιών, πρόσθεσε το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απεσταλμένοι του προέδρου Μπάιντεν συμπεριλάμβαναν τη συντονίστρια για τα σύνορα με το Μεξικό Ρομπέρτα Τζέικομπσον, ενώ συζητήθηκε και η πρόσφατη αύξηση στις αφίξεις μεταναστών στην αμερικανική συνοριακή γραμμή, που κλιμάκωσε την πίεση προς τη νέα κυβέρνηση των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

Της αντιπροσωπείας του Μεξικού ηγήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Μαρτσέλο Εμπράρ, ενώ κατά τις διαβουλεύσεις δόθηκε έμφαση στις «ανθρωπιστικές ενέργειες» για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κεντρική Αμερική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι βασικές αιτίες της μετανάστευσης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης