Τέλος στη χρήση προφυλακτικών στους ηθοποιούς που συμμετέχουν σε ταινίες πορνό αποφάσισαν οι Αρχές για την ασφάλεια της Εργασίας στην Καλιφόρνια. Το μέτρο ίσχυε για την πρόληψη της εξάπλωσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας πορνό υποστήριξαν ότι τα προφυλακτικά δεν αρέσουν στους θεατές και πως μπορούν να καταστρέψουν τον συγκεκριμένο κλάδο. Μάλιστα, οι ηθοποιοί που παίζουν σε ταινίες πορνό είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα κάθε δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε έπειτα από απαίτηση του Ιδρύματος για το AIDS που πίεσε τις Αρχές για την Ασφάλεια της Εργασίας για αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας.

Την ίδια ώρα όμως, οι εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν πως ο εξαναγκασμός στους ηθοποιούς να φορούν προφυλακτικά μπορεί να καταστρέψει τη βιομηχανία πορνό και οι κίνδυνοι για την υγεία θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι.

Επίσης, δήλωσαν πως οι αυστηρότερες διατάξεις για την ασφάλεια θα μπορούσαν να σημαίνουν πως οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό θα πρέπει να φορούν ειδικά γυαλιά, όπως αυτά που φορούν οι γιατροί, για να προστατεύονται από τη μόλυνση από παθογόνους μικροοργανισμούς που μεταδίδονται με το αίμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης