Η Ουάσινγκτον δεν έχει παρατηρήσει αύξηση στη δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι, 20 μέρες μετά την αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ που σκότωσε τον Ιρανό στρατιωτικό διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως οι επιχειρήσεις του υπό τις ΗΠΑ δυτικού συνασπισμού δυνάμεων συνεχίζουν να είναι σε αναστολή στο Ιράκ καθώς προέχει η προστασία των δυνάμεων αυτών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες με την ιρακινή κυβέρνηση μετά την ψήφιση από το κοινοβούλιο του Ιράκ για αποχώρηση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή των Ιρακινών βουλευτών ψηφίστηκε μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί.

«Δεν έχουμε παρατηρήσει αύξηση της βίας στο Ιράκ από το Ντάες (σ.σ. ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους στα αραβικά), είπε ο Τζέφρι σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσθεσε πως αξιωματούχοι θα συναντηθούν την Τετάρτη στην Κοπεγχάγη για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στις επιχειρήσεις του δυτικού συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συνασπισμός είναι πάρα πολύ προσηλωμένος στην αποστολή αυτή», τόνισε, παραδεχόμενος ωστόσο πως η αναστολή των επιχειρήσεων στο Ιράκ ενδέχεται να καθυστερήσει την μάχη ενάντια στην τζιχαντιστική οργάνωση.

«Με την πάροδο του χρόνου, προφανώς υπάρχει μια πιθανότητα υποβάθμισης της προσπάθειας κατά του Ντάες εάν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τα πράγματα που κάναμε αποτελεσματικά μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες», συμπλήρωσε ο Τζέφρι.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης