Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων απαιτεί μια δεύτερη κατάθεση από τη Χόουπ Χικς μέσα στον επόμενο μήνα, προκειμένου η ίδια να ξεκαθαρίσει την πρώτη κατάθεσή της, η οποία χαρακτηρίζεται ως αντιφατική από την ίδια επιτροπή και ειδικότερα, στο σκέλος της για τις πληρωμές που έλαβε μία πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σε αντάλλαγμα για να μην αποκαλύψει τις σχέσεις που είχε μαζί του.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της επιτροπής, Τζέρι Νάντλερ σε μία πεντασέλιδη επιστολή του επικαλέστηκε την πρόσφατη δημοσιοποίηση δικαστικών εγγράφων, τα οποία και εγείρουν ερωτήματα για το αν η πρώην Διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και για πολλά χρόνια βοηθός του Τραμπ, παραπλάνησε την επιτροπή για τον ρόλο που είχε στην υπόθεση αυτή, κατά την διάρκεια της κεκλεισμένης των θυρών κατάθεσης που έδωσε τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Όπως σας πληροφόρησα στην αρχή της κατάθεσής σας, καθετί διαφορετικό από την επίδειξη συνολικής ειλικρίνειας θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες,” έγραψε ο Νάντλερ στην επιστολή του προς την Χικς.

Στην ίδια επιστολή έχει δοθεί προθεσμία στην Χικς μέχρι την 15η Αυγούστου, ώστε να καταθέσει εθελοντικά απαντώντας σε επιπλέον ερωτήσεις.

Ο Νάντλερ στην αντίθετη περίπτωση προειδοποίησε ότι η επιτροπή θα προχωρήσει στην έκδοση κλήσης προς κατάθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Δημοκρατικών που είναι μέλη στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται η κατάθεση που έδωσε η Χικς αναφορικά με το τι γνώριζε για τις πληρωμές που έγιναν στην πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς, ώστε να κρατήσει το στόμα της κλειστό κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Η Χικς δήλωσε στην επιτροπή ότι δεν είχε κάποια άμεση γνώση για τις πληρωμές και επίσης ότι δεν είχε κάποια επικοινωνία στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, με αρκετούς από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Μεταξύ αυτών του Κέιθ Ντέβιντσον, δικηγόρου της Ντάνιελς, αλλά και με στελέχη διοίκησης της εταιρίας (American Media Inc.) μητρικής εταιρίας του National Enquirer που θα αγόραζε τα δικαιώματα της ιστορίας της Ντάνιελς, προκειμένου να την αποσιωπήσει.

Η ίδια είπε στην επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι δεν ήταν ποτέ παρούσα σε συζητήσεις για το ζήτημα αυτό, με την συμμετοχή του Τραμπ, αλλά και του Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικού δικηγόρου του προέδρου Τραμπ, που σήμερα εκτίει ποινή τριετούς φυλάκισης για τον ρόλο που είχε στην παραβίαση των κανόνων χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, σχετικά με τις πληρωμές που έγιναν στην Ντάνιελς.

Στην επιστολή του προς την Χικς, ο Νάντλερ επισημαίνει ότι η κατάθεσή της και ότι κατ κατέθεσε για το ζήτημα αυτό “εμφανίζονται να έρχονται σε αντίθεση με τις αποδείξεις.”

Τα σχετικά δικαστικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν χθες και περιλαμβάνουν τα εντάλματα έρευνας που εξέδωσε το FBI για τον Κόεν.

Ένα παράδειγμα που επικαλέστηκε ο Νάντλερ με σημείο αναφοράς ένα ένταλμα έρευνας, περιλαμβάνει μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Χικς, του Κόεν και του Τραμπ (Οκτώβριος 2016), καθώς ο (τότε) προεδρικός υποψήφιος κι ο δικηγόρος του είχαν αρχίσει διαπραγματεύσεις, ώστε η Ντάνιελς να μην δημοσιοποιήσει τους ισχυρισμούς της, για μία σχέση που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, η Χικς τηλεφώνησε στον Κόεν στις 8 Οκτωβρίου του 2016. Δεκαέξι δευτερόλεπτα μετά, στην τηλεφωνική συνομιλία μπήκε κι ο Τραμπ, ενώ η διάρκειά της, ήταν περισσότερα από τέσσερα λεπτά. Σύμφωνα με τον πράκτορα του FBI που χειρίστηκε την υπόθεση, ήταν το πρώτο τηλεφώνημα μεταξύ του Κόεν και της Χικς μέσα σε χρονικό διάστημα αρκετών εβδομάδων, ενώ ο Κόεν κι ο Τραμπ είχαν συζητήσει για το ζήτημα αυτό, μόλις μία φορά, πριν από έναν μήνα.

Ο Κόεν και η Χικς μίλησαν για περίπου δύο λεπτά, μετά τον τερματισμό του τηλεφωνήματος με την συμμετοχή του Τραμπ.

Τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν χθες, περιλαμβάνουν κι άλλες περιπτώσεις εμπλοκής της Χικς στην υπόθεση.

Ένας πράκτορας του FBI έχει καταθέσει ότι η Χικς συμμετείχε σε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών, ανταλλαγής γραπτών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με τις πληρωμές του Τραμπ προς τη Ντάνιελς, με την συμμετοχή του Κόεν, του Ντέιβιντσον, αλλά και στελέχη διοίκησης της American Media όπως, ο Ντέιβιντ Πέκερ κι ο Ντίλαν Χάουαρντ.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει το FBI δείχνουν ότι η Χικς επικοινωνούσε με την ίδια ομάδα ανθρώπων σχετικά με τις πληρωμές στην Ντάνιελς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης