Μια σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ υποδήλωσε σήμερα ότι η ασθένεια Covid-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, μπορεί να είναι η πολλοστή επιδημία αυτού του τύπου ιού, κατηγορώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για έλλειψη διαφάνειας.

«Επιστήμονες και γιατροί λένε ότι μπορεί να υπάρξουν νέα κύματα αργότερα, ότι αυτό μπορεί να επανέλθει το φθινόπωρο σε πιο περιορισμένη μορφή», εξήγησε η Κέλιαν Κόνγουεϊ μιλώντας στο συντηρητικό δίκτυο Fox News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή είναι η Covid-19, όχι η Covid-1 και θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι οι άνθρωποι (του ΠΟΥ) υπεύθυνοι για γεγονότα και αριθμούς ήταν έτοιμοι» για να την πολεμήσουν, πρόσθεσε δείχνοντας να υπονοεί ότι το 19 αναφερόταν στον αριθμό των επιδημιών αυτού του τύπου και όχι στο έτος εμφάνισης αυτού του νέου κορωνοϊού, το 2019.

Η σύμβουλος ερωτήθηκε για μια πληροφορία της εφημερίδας Washington Post, σύμφωνα με την οποία Αμερικανοί διπλωμάτες ανησυχούσαν ήδη από το 2018 για «ανεπαρκή» μέτρα ασφάλειας της υγείας σε ένα εργαστήριο στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου ξέσπασε η επιδημία στα τέλη του 2019.

Το εργαστήριο αυτό διεξήγαγε «επικίνδυνες» μελέτες για κορωνοϊούς που μεταδίδονται από νυχτερίδες, προσθέτει η εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πιστή συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, που είναι μαζί του από την προεκλογική εκστρατεία του 2016, δικαιολόγησε την απόφαση του Αμερικανού πρόεδρου να αναστείλει τη συνδρομή της Ουάσινγκτον στον προϋπολογισμό του ΠΟΥ, τον οποίο ο Τραμπ κατηγορεί για «κακοδιαχείριση» και «απόκρυψη» σε αυτή την πανδημία.

«Η ελάχιστη απόδοση της επένδυσης θα ήταν ο ΠΟΥ να είναι ειλικρινής όσον αφορά την προέλευση του ιού στην Ουχάν, όσον αφορά τη μετάδοσή του μεταξύ ανθρώπων», εξήγησε η Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Ο ΠΟΥ «είπε ψέματα ή δεν ήταν διαφανής» σε σχέση με αυτά τα θέματα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες «επλήγησαν τόσο σκληρά» ακούγοντας «τους επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο», είπε η σύμβουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης