Η ανανεωμένη πρόβλεψη ενός μοντέλου που θεωρείται γενικά ακριβές κάνει λόγο για 410.000 θανάτους Αμερικανών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Κατά τη νεότερη πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ο ημερήσιος αριθμός θανάτων στη χώρα, εξαιτίας του ότι επίκειται η περίοδος της εποχικής γρίπης και εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου επαγρύπνησης από τους πολίτες, ενδέχεται να φθάσει ακόμη και τους 3.000 τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο των θανάτων που αναμένεται να έχουν καταγραφεί ως την 1η Ιανουαρίου «είναι 410.000· αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε άλλους 225.000 θανάτους από τώρα ως τα τέλη της χρονιάς», προειδοποιεί το IHME.

Στην περίπτωση που υιοθετείτο στην Ουάσινγκτον η προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης, κάτι που θα σήμαινε ότι οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρούσαν σε καμία περαιτέρω ενέργεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να φθάσει ακόμη και τους 620.000 ως την 1η Ιανουαρίου, κατά το ίδιο μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης