Νέο κρούσμα βίας από αστυνομικούς και μάλιστα σε Αφροαμερικανή έγκυο γυναίκα καταγράφηκε στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο στο πάρκινγκ ενός σχολείου, στη νότια Καλιφόρνια όταν η Αφροαμερικανή, που διένυε τον όγδοο μήνα της κύησης, διαπληκτίστηκε με μια λευκή γυναίκα, καθώς άφηνε το παιδί της στο δημοτικό σχολείο, αναφέρει το CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι αρχικά την έσπρωξαν πάνω στο συρματόπλεγμα και στη συνέχεια την έριξαν στο έδαφος, με την κοιλιά και της πέρασαν χειροπέδες πισθάγκωνα, αδιαφορώντας για τις φωνές και τις εκκλήσεις της ότι είναι έγκυος.

Λίγο αργότερα, τέσσερις ακόμη ένστολοι έφτασαν στην περιοχή, έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η σκηνή της σύλληψης της Μισέλ Κουκς καταγράφηκε από κάμερα, που ήταν τοποθετημένη στη στολή ενός από τους αστυνομικούς. Όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί της επιτέθηκαν γιατί είναι μαύρη. Ευτυχώς η γυναίκα δεν τραυματίστηκε και ένα μήνα μετά έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δουλεύω σκληρά για να φροντίζω την οικογένειά μου. Δεν επεδίωξα κάτι τέτοιο. Πήγαινα την κόρη μου στο σχολείο εκείνη τη μέρα», λέει η Μισέλ Κουκς με δάκρυα στα μάτια, περιγράφοντας το περιστατικό.

Η κατηγορία για αντίσταση κατά της αρχής, που της απαγγέλθηκε από την αστυνομία, κατέπεσε στο δικαστήριο. Τώρα ήρθε η σειρά της γυναίκας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης