Αποτροπιασμό στην παγκόσμια αλλά και στην αμερικάνικη κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει τα πλάνα που δείχνουν έφιππους συνοριοφύλακες να κυνηγούν με  λάσο παράτυπους μετανάστες κοντά στη μεθοριακή πόλη Ντελ Ρίο του Τέξας. Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Σε ένα από τα πλάνα απεικονίζεται έφιππος συνοριοφύλακας την ώρα που αρπάζει έναν μετανάστη από τη μπλούζα, ενώ σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται οι συνοριοφύλακες που χρησιμοποιούν μαστίγια ή λάσο για να κρατήσουν τους μετανάστες στην πλευρά του ποταμού Ρίο Γκράντε που βρίσκεται στο Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Οι φωτογραφίες «κακομεταχείρισης Αϊτινών μεταναστών κατά μήκος των συνόρων είναι φρικτές και σοκαριστικές», είπε ο Δημοκρατικός βουλευτής Μπένι Τόμσον, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.  «Είναι φρικτό να το βλέπεις», παραδέχθηκε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Δεν γνωρίζω την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποιο πλαίσιο αυτή θα ήταν μια αποδεκτή συμπεριφορά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Έφιππες περιπολίες αναπτύχθηκαν την Κυριακή κοντά στον ποταμό Ρίο Γκράντε, όπου χιλιάδες μετανάστες, στην πλειονότητά τους Αϊτινοί, έχουν δημιουργήσει αυτοσχέδιο καταυλισμό κάτω από μια γέφυρα, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να μπουν στις ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής των συνοριοφυλάκων Ραούλ Ορτίς.  «Τους ζήτησα να ελέγξουν αν υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους διακινητές», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να ελέγξει κανείς ένα άλογο μέσα σε ένα ποτάμι».

Φαίνεται ότι για τον λόγο αυτό κάποιοι συνοριοφύλακες χρησιμοποίησαν μακριά χαλινάρια για τα άλογά τους, σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας. «Θα διεξαγάγουμε έρευνα για να βεβαιωθούμε ότι όντως αυτό συνέβη και σε αντίθετη περίπτωση θα δράσουμε», διαβεβαίωσε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης