Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να στείλουν κατασκοπευτικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Συρία για να εντοπίσουν θέσεις των τζιχαντιστών και να προετοιμάσουν το έδαφος για πιθανές αεροπορικές επιδρομές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο οποίος ζήτησε να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, οι εναέριες μονάδες θα είναι υπεύθυνες στο να παράσχουν πληροφορίες στο Πεντάγωνο προκειμένου ο αμερικανικός στρατός να έχει καλύτερη και συνολική εικόνα των θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Wall Street Journal ήταν η πρώτη που δημοσίευσε τις πληροφορίες αυτές τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι οι πτήσεις θα ξεκινήσουν «σύντομα». Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, από τις 8 Αυγούστου σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την προέλαση των τζιχαντιστών και να προστατεύσουν τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στο Ιράκ.

Το ζήτημα των πιθανών αμερικανικών επιδρομών στη Συρία κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους έθεσε η πρόσφατη εκτέλεση του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί η αποστολή των αμερικανικών αεροσαφών. Ο Τζος Έρνεστ ένας από τους εκπροσώπους του Λευκού Οίκου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν έχει λάβει καμία απόφαση» για αυτό. Επιπλέον οι αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν έχουν σχέδια επιθέσεων ούτε έχουν ζητήσει την άδεια πτήσεων στο συριακό χώρο από τις αρχές της Δαμασκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης