Ποινή επτά ετών, ισότιμη με το χρόνο που είχε ήδη εκτίσει υπό περιορισμό, επέβαλε στρατιωτική επιτροπή στον Αμερικανό πεζοναύτη που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία το 2006 ενός Ιρακινού πολίτη με αναπηρία.

Η επιτροπή επίσης απέλυσε τον λοχία Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ από τους πεζοναύτες με κακή διαγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για το θάνατο του άοπλου άνδρα στο Ιράκ. Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενου και του φόνου.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Χάτσινς ηγείτο μιας διμοιρίας πεζοναυτών η οποία σχεδίαζε να σταματήσει τη χρήση αυτοσχέδιων βομβών από ισλαμιστές στο ιρακινό χωριό Χαμντάνια στις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2006. Όταν δεν μπόρεσαν να βρουν τον βομβιστή που υποψιάζονταν, πήγαν – σύμφωνα με μάρτυρες της πρώτης δίκης – σε ένα γειτονικό σπίτι και πήραν έναν πρώην αστυνομικό με αναπηρία ο οποίος δεν ήταν ύποπτος.

Ο Χάτσινς και οι άλλοι πεζοναύτες πυροβόλησαν τον 52χρονο Χασίμ Ιμπραίμ Αουάντ, πατέρα 11 παιδιών και παππού τεσσάρων, και τοποθέτησαν ένα Καλάσνικοφ και ένα φτυάρι δίπλα στο πτώμα για να υπαινιχθούν ότι προσπαθούσε να βάλει βόμβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αμερικανός πεζοναύτης καταδικάστηκε για τον φόνο Ιρακινού πολίτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης