Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα στις 06:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) σε οκτώ αμερικανικές Πολιτείες για τις ενδιάμεσες εκλογές που διεξάγονται στα μέσα της προεδρικής θητείας και στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι είναι τα φαβορί για να κερδίσουν ολόκληρο το Κογκρέσο.

Οι Πολιτείες Κονέτικατ, Μέιν, Νιου Χαμσάιρ, Νιου Τζέρζι, Νέας Υόρκης, Βιρτζίνια, Ιντιάνα και Κεντάκι ήταν οι πρώτες που άνοιξαν τα εκλογικά τους τμήματα και σύντομα θα ακολουθήσει η υπόλοιπη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο της Βουλής των Αντιπροσώπων, 36 από τις 100 έδρες της Γερουσίας και 36 θέσεις κυβερνητών θα ανανεωθούν σήμερα. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι είναι σε θέση να ενισχύσουν την πλειοψηφία τους στη Βουλή και να κερδίσουν τη Γερουσία από τους Δημοκρατικούς, κάτι που θα απομόνωνε τον Μπαράκ Ομπάμα τα δύο τελευταία χρόνια του στο Λευκό Οίκο.

Τουλάχιστον 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει πριν από σήμερα, δι΄ αλληλογραφίας ή προσωπικά, στις περίπου τριάντα Πολιτείες που επιτρέπουν αυτή τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης