Για τουλάχιστον μία ημέρα αναβλήθηκε η δίκη του λευκού αστυνομικού που κατηγορείται για τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, καθώς συνεχίζεται ακόμη η συζήτηση για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν.

Ο 44χρονος Ντέρεκ Σόβιν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου σήμερα θα ξεκινούσε η διαδικασία επιλογής των ενόρκων. «Οι πιθανοί ένορκοι βρίσκονται εδώ αλλά, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν θα ξεκινήσουμε την επιλογή πριν από αύριο, το νωρίτερο», είπε ο δικαστής Πίτερ Κάχιλ της κομητείας Χένεπιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα και ο Κάχιλ είχε πει ότι μόνο η επιλογή των ενόρκων θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες, δεδομένου ότι θα ήταν δύσκολο να βρεθούν αμερόληπτοι ένορκοι, για μια υπόθεση που συγκλόνισε όλες τις ΗΠΑ και στην οποία η φωτογραφία του θύματος, μια σέλφι του χαμογελαστού Τζορτζ Φλόιντ, έχει μετατραπεί σε διεθνές σύμβολο της φυλετικής αδικίας.

Την Παρασκευή, το Εφετείο της Μινεσότας διέταξε τον Κάχιλ να επανεξετάσει το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για επαναφορά μιας τρίτης κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού, αυτή της ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού (σ.σ. αντιστοιχεί σε «ανθρωποκτονία εξ αμελείας» και στη Μινεσότα τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 25 ετών).

Ο Έρικ Νέλσον, ο επικεφαλής των συνηγόρων του Σόβιν, είπε σήμερα στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του θα ζητήσει σύντομα από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφαση της Παρασκευής και η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Οι εισαγγελείς προέτρεψαν τον δικαστή να καθυστερήσει τη διαδικασία επιλογής των ενόρκων μέχρι να λυθεί αυτό το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης