Περισσότεροι από 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στη διάρκεια παρέλασης στην πολιτεία Βιρτζίνια των Η.Π.Α., μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Το τροχαίο σημειώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στις 14.30 το μεσημέρι τοπική ώρα (20.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος) στην κωμόπολη Δαμασκό, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων ενός ετήσιου φεστιβάλ το οποίο είναι αφιερωμένο στα Απαλάχια όρη και συγκεκριμένα σε μια ειδική διαδρομή για πεζοπορία, μήκους 3.500 χλμ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη διαδρομή περνά μέσα από 15 πολιτείες στο βορειοανατολικό τμήμα των Η.Π.Α.. και συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 10 άνθρωποι μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο, την ίδια στιγμή που ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να παράσχουν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες στους υπόλοιπους. Η μεταφορά των τραυματιών πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το αυτοκίνητο εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά μέσα από παράδρομο. Παρά τις κραυγές αγωνίας και τα νοήματα, ο ηλικιωμένος οδηγός δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Εκτιμάται πως από τη στιγμή που το όχημα έπεσε πάνω στους πρώτους πεζούς διένυσε απόσταση περίπου 30 μ..

Στο παρμπρίζ του οχήματος υπήρχε ειδικό σήμα για Α.Μ.Ε.Α..

Διαβάστε επίσης:
Οδηγός Ι.Χ. παρέσυρε ποδηλάτες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011, 05:58

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης