Την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά το οποίο επιτρέπεται το κάπνισμα, από τα 18 στα 21 χρόνια, προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη από τη γερουσία της Καλιφόρνιας.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 26 ψήφους υπέρ και κατά και πήρε, στη συνέχεια, τον δρόμο για τη γενική συνέλευση της πολιτείας, προτού γίνει νόμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καλιφόρνια είναι μια από τις πρώτες πολιτείες που εισάγει τέτοια νομοθεσία στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τη Χαβάη, όπου το σχέδιο νόμου αναμένει την τελική υπογραφή του κυβερνήτη της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ με τόσο ψηλό όριο ηλικίας, ενώ άλλες πολιτείες, όπως η Αλαμπάμα και η Γιούτα, επιτρέπουν το κάπνισμα από τα 19 έτη.

«Δεν θα καθίσουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να πουλάνε στα παιδιά μας και να εθίζουν ακόμα μια γενιά νέων σ’ ένα προϊόν που θα τα σκοτώσει στο μέλλον» τονίζει ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Εντ Χερνάντεζ και καταγγέλλει τις καπνοβιομηχανίες ότι «γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να εθιστεί κάποιος στο κάπνισμα αν ξεκινήσει από μικρή ηλικία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης