Υπ. Εσωτερικών Βρετανίας: Συνεργαζόμαστε με τη Γαλλία για την άρση του κλεισίματος των συνόρων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 10:34
Υπ. Εσωτερικών Βρετανίας: Συνεργαζόμαστε με τη Γαλλία για την άρση του κλεισίματος των συνόρων

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εργάζεται με τη Γαλλία σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος για την άρση του κλεισίματος των συνόρων που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση σε μια από τις σημαντικότερες εμπορικές αρτηρίες της Ευρώπης λίγες μόνον μέρες προτού εκπνεύσει η μεταβατική περίοδος για το Brexit.

Πολλές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες μέρες, μετά τον εντοπισμό από το Λονδίνο ενός νέου στελέχους του νέου κορωνοϊού που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικό, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες οδηγούς φορτηγών στη νότια Αγγλία.

Η Γαλλία έκλεισε τα σύνορά της για τις αφίξεις ανθρώπων και φορτηγών από τη Βρετανία. Το BBC μετέδωσε ότι ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον δήλωσε ότι η Βρετανία και η Γαλλία θα ανακοινώσουν μια συμφωνία για την επανέναρξη της μεταφοράς εμπορευμάτων ως την Τετάρτη.

«Μιλάμε διαρκώς με τους συναδέλφους μας στη Γαλλία για ένα φάσμα θεμάτων και η δουλειά αυτή συνεχιζόταν όλο το 24ωρο που πέρασε και θα συνεχίσουμε σήμερα» ανέφερε στο Sky η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει μια απόφαση σήμερα, η Πατέλ απάντησε: «Εργαζόμαστε για να υπάρξει μια απόφαση. Είναι προς το συμφέρον και των δύο να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ροή».

«Θα δούμε τι θα υλοποιηθεί σήμερα» σημείωσε η Πατέλ.

Ο εντοπισμός του νέου στελέχους, μόλις κάποιους μήνες προτού τα εμβόλια κατά της COVID-19 αναμένεται να είναι ευρέως διαθέσιμα, έσπειρε τον πανικό για την πανδημί, που έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως και περισσότερων από 67.000 στη Βρετανία.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο να βρίσκεται στην ουσία σε καραντίνα για την COVID-19 μόλις 9 ημέρες προτού λήξει η μεταβατική περίοδος για το Brexit, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μερικοί καταναλωτές άδειασαν χθες τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την ώρα που οι αγορές υποχωρούσαν, οι εγκλωβισμένοι οδηγοί φορτηγών κοντά στο λιμάνι του Ντόβερ δήλωναν παράλληλα ότι το μόνο που θέλουν είναι να προλάβουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, 10:56