Νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού στην Ελλάδα, μέσω της παροχής βοήθειας σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, ανακοίνωσε o φιλανθρωπικός οργανισμός Διεθνείς Ορθόδοξες Διακονίες (International Orthodox Christian Charities, IOCC), που εδρεύει στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη.

Όπως ανακοινώθηκε, θα ωφεληθούν 25 αγροτικοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα, στους οποίους θα δοθεί υποστήριξη σε ότι αφορά την παραγωγή τροφίμων, την τυποποίηση των γεωργικών πρακτικών, τις υποδομές αποθήκευσης, τις πωλήσεις και την εκπαίδευση των μελών τους. Σε αντάλλαγμα, τα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών θα δεσμευτούν ότι θα διαθέσουν ένα μέρος από τα τρόφιμα που παράγουν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στις κατά τόπους κοινότητες και ιδιαίτερα στα παιδιά που υποσιτίζονται εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσω του προγράμματος «Δώσε μια ευκαιρία στην Ελλάδα» του IOCC που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Οικογένειας Τζαχάρη, δόθηκαν τον τελευταίο χρόνο φαγητό, ιατρική βοήθεια και πετρέλαιο, αξίας πάνω από 9 εκ. δολαρίων σε ελληνικές οικογένειες που είχαν ανάγκη.
«Δεν πρόκειται απλώς για μια οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά για την προσωπική καταστροφή με την οποία ήρθαν αντιμέτωπες εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Εξακολουθεί να μας απασχολεί η ευημερία του ελληνικού λαού και δεσμεύσαμε επιπλέον ένα εκατομμύριο δολάρια για την υποστήριξη αυτών των προσπαθειών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα παιδιά» δήλωσε η εκπρόσωπος του Ιδρύματος, Μαίρη Τζαχάρη.

Ο IOCC, σε συνεργασία με αλυσίδα παντοπωλείων, παρείχε σε περισσότερες από 1.000 προεπιλεγμένες οικογένειες κάρτες του καταστήματος, που δίνουν τη δυνατότητα αγοράς φρέσκων φρούτων, λαχανικών και γάλατος. Όλα τα προϊόντα προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς.

Όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του IOCC, Κονστανίν Τριανταφύλλου, ο φιλανθρωπικός οργανισμός προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη, παράλληλα με την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης