Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Έκκληση για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 16:32
Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Έκκληση για την τήρηση των μέτρων κατά του Covid-19

«Πολλοί εργαζόμενοι, παρά τη δυνατότητα της τηλεργασίας εξακολουθούν να είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο τους και να συναντούν εκεί συναδέλφους τους. Ζητώ από τους εργοδότες να διευκολύνουν την τηλεργασία. Επίσης, όποιος συναντιέται για το μεσημεριανό γεύμα με έναν συνάδελφό του και κάθεται απέναντί του (σε μικρή απόσταση), δεν μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι τα μέτρα δεν λειτουργούν. Αυτά τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν σωστά για να λειτουργήσουν. Στο τέλος του έτους η πανδημία θα είναι υπό έλεγχο, αλλά τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό των επαφών είναι απαραίτητα για τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI) Λόταρ Βίλερ σε συνέντευξη Τύπου.

«Η συμμόρφωση στα προστατευτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γερμανία είναι επί του παρόντος πιο σημαντική από ποτέ. Δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί πώς θα εξαπλωθούν οι εμφανισθείσες στη Γερμανία μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Υπάρχει, λοιπόν, η πιθανότητα τα πράγματα να επιδεινωθούν», τόνισε.

Ο πρόεδρος του RKI κάλεσε επίσης τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού το συντομότερο δυνατό. «Είμαι πολύ ευτυχής που έχουμε διαθέσιμα εμβόλια. Σας καλώ όλους να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα εμβολιασμού. Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι ασφαλή, είναι ανεκτά από τον οργανισμό και παρέχουν αποτελεσματική προστασία κατά της ανάπτυξης του Covid-19. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι θα περάσει πολύς καιρός έως ότου η πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γερμανία θα μπορέσει να προστατευτεί μέσω των εμβολιασμών», πρόσθεσε.

Πηγή: N-tv, Deutschlandfunk

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 16:32