Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Εμπορικές συναλλαγές σε γιουάν με την Κίνα και κατάργηση της βίζας για τους Κινέζους τουρίστες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 17:10
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Εμπορικές συναλλαγές σε γιουάν με την Κίνα και κατάργηση της βίζας για τους Κινέζους τουρίστες
Οι εμπορικές σχέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και της Κίνας έχουν αποκτήσει νέα δυναμική, χάρη στη συμφωνία κατάργησης της βίζας και τις απευθείας συναλλαγές σε γιουάν (το κινεζικό νόμισμα), δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των ΗΑΕ.

Τη δήλωση έκανε ο Ahmad Muhamed bin Ghannam, ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης στο Αμπού Ντάμπι, στο επενδυτικό συνέδριο Αμπού Ντάμπι - Κίνας 2016. Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ του αραβικού κράτους, που είναι μεγάλος παραγωγός πετρελαίου, και της Κίνας βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, τη βούληση για κοινή ανάπτυξη και τη φιλία, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Καθώς τα ΗΑΕ έχουν αρχίσει νωρίτερα αυτό τον μήνα να δίνουν στους Κινέζους πολίτες τουριστική βίζα κατά την άφιξή τους στα διεθνή αεροδρόμια του κράτους και η Κίνα άρχισε τη Δευτέρα απευθείας συναλλαγές σε γιουάν με τα ΗΑΕ, "το όραμά μας να επιτύχουμε διμερές εμπόριο ύψους 100 δισεκ. δολαρίων στο κοντινό μέλλον δεν είναι υπερβολικό", πρόσθεσε.

Το διμερές εμπόριο ΗΑΕ - Κίνας αναμένεται να υπερβεί τα 60 δισεκ. δολάρια στο τέλος του 2016 από 54,8 δισεκ. δολάρια το 2014. Στο κράτος του Περσικού Κόλπου υπάρχουν τώρα 4.200 κινεζικές εταιρείες, 249 εμπορικά γραφεία και 5.451 κινεζικές εμπορικές μάρκες, σύμφωνα με το κινεζικό Κέντρο Εξωτερικού Εμπορίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 17:10