Ένα εκατομμύριο ρουπίες (ή 83 ευρώ) αποφάσισαν να προσφέρουν οι τοπικές αρχές της επαρχίας Μουκομούκο της Ινδονησίας, ως πριμ, σε κάθε δημόσιο υπάλληλο που θα δεχθεί να υποβληθεί σε αγγειεκτομή, προκειμένου να μην κάνει παιδιά.

Οι αρχές της επαρχίας που βρίσκεται στη Σουμάτρα, πρότειναν αυτό το πρόγραμμα την προηγούμενη εβδομάδα στους δύο χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους τους, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της περιοχής, ο Ισουάν Γιούνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πριμ αυτό είναι μια σημαντική χρηματική βοήθεια για τους Ινδονήσιους δημόσιους υπαλλήλους, των οποίων ο μισθός σπάνια ξεπερνά τα 110 ευρώ.

Η επαρχία Μουκομούκο, όπου ζουν 170.000 άνθρωποι, σκοπεύει με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τη σημαντική δημογραφική αύξηση που αγγίζει το 1,9% το χρόνο και η οποία δυσχεραίνει τις προσπάθειες των αρχών να καταπολεμήσουν την φτώχεια. 

«Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών μας για την καταπολέμηση της φτώχειας. Με μια μικρή οικογένεια οι άνθρωποι ζουν καλύτερα», πρόσθεσε ο Γιούνους που επεσήμανε ότι επιθυμεί να «διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί» το ποσό αν δεν εμφανιστούν αρκετοί εθελοντές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συχνά οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αρνητικά την αγγειεκτομή καθώς «πιστεύουν ότι ο σύζυγός τους δεν θα φοβάται πια να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις», αν δεν υπάρχει ο κίνδυνος να αποκτήσει παιδί, διευκρίνισε ο Γιούνους.

Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο με 240 εκατομμύρια κατοίκους, αριθμός που αυξάνεται την τελευταία δεκαετία κατά μέσο όρο κατά 1,5% ετησίως.

Η αγγειεκτομή σπερματικού πόρου είναι ουσιαστικά μία αντισυλληπτική μέθοδος για άνδρες και είναι δύσκολο να αντιστραφεί, ωστόσο πολλοί στο εξωτερικό τη ζητούν αν δεν θέλουν να κάνουν παιδιά ή αν έχουν ήδη πολλά!

Και η PETA είχε προτείνει αγγειεκτομή

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, η γνωστή διεθνής οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς είχε προτείνει δωρεάν αγγειεκτομή σε άνδρες που θα στειρώσουν το ζώο τους!

Με σύνθημα «Στείρωσε το ζώο σου και στειρώσου και εσύ», οι εκπρόσωποι της PETA είχαν εξηγήσει ότι ο υπερπληθυσμός (ανθρώπων) στον πλανήτης μας, κάνει τα ζώα, όπως τα σκυλιά και τις γάτες κατώτερα αφού υπάρχει λιγότερος χώρος γι’ αυτό και πολλές φορές θανατώνονται.

Ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο υπερπληθυσμός των ζώων είναι η στείρωση τους. Και με πληθυσμό 7 δις ανθρώπων, μπορούν και άλλα είδη αν θέλουν, να στειρωθούν, αναφερόταν από την PETA.

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης