Μια Ινδονήσια μαστιγώθηκε σήμερα, Πέμπτη, 100 φορές κατηγορούμενη για μοιχεία, στη συντηρητική επαρχία Άτσεχ, τη μοναδική περιοχή της Ινδονησίας που εφαρμόζει τον ισλαμικό νόμο της σαρίας, ενώ ο σύντροφός της, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δέχθηκε 15 χτυπήματα με μαστίγιο.

Το δικαστήριο εξέδωσε βαρύτερη ποινή για τη γυναίκα, καθώς εκείνη ομολόγησε ότι απάτησε τον σύζυγό της, δήλωσε ο Ιβάν Νατζάρ Αλαβί, ο επικεφαλής του τμήματος ερευνών στο γραφείο του εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιθέτως, οι δικαστές δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να καταδικάσουν τον σύντροφό της, που ήταν και εκείνος παντρεμένος, σε μια τόσο αυστηρή ποινή.

«Κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν παραδέχθηκε τίποτα, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Επομένως, οι δικαστές δεν μπορούσαν να αποδείξουν την ενοχή του», είπε ο Αλαβί σε δημοσιογράφους, μετά το δημόσιο μαστίγωμα των κατηγορουμένων.

Ως εναλλακτική τιμωρία, παραδέχθηκε την ενοχή του ότι «επέδειξε σημάδια αγάπης σε μια άλλη γυναίκα εκτός της συζύγου του». Το ζευγάρι το είχαν αιφνιδιάσει κάτοικοι της περιοχής σε ένα φοινικόδασος το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα δεν άντεξε τον πόνο από τα χτυπήματα με το μαστίγιο και το μαρτύριό της διακόπηκε για λίγο, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σήμερα, επίσης, ένας άλλος άνδρας, που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές σχέσεις με μία ανήλικη, μαστιγώθηκε 100 φορές. Θα περάσει, επιπλέον, 75 μήνες στη φυλακή, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Δεκάδες άνθρωποι πήγαν να παρακολουθήσουν τις μαστιγώσεις. Το θέαμα επέκριναν προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κατήγγειλαν τη σκληρότητα αυτής της πρακτικής, την οποία, εντούτοις, στηρίζει ο πληθυσμός του Άτσεχ, το 98% του οποίου είναι μουσουλμάνοι.

Το 2019, επισήμως, 43 άνδρες και 42 γυναίκες καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα για θρησκευτικά εγκλήματα μονάχα στην πόλη Μπάντα Άτσεχ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης