Ο υπουργός Ασφάλειας της Ινδονησίας Βιράντο τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση μελών τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, τονίζοντας πως πρόκειται για πρωτοφανή επίθεση σε έναν από τους ισχυρότερους άνδρες της χώρας.

Ο 72χρονος αξιωματούχος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα και μια γυναίκα ενώ μιλούσε με το κοινό μετά από επίσκεψή του σε πανεπιστήμιο στην Παντεγκλάνγκ, στο δυτικό τμήμα της Ιάβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επίθεση ο Βιράντο υπέστη δύο σοβαρά τραύματα, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας και δύο βοηθοί, σύμφωνα με δηλώσεις εκπρόσωπου της αστυνομίας, που διευκρίνισε ότι ο άνδρας και η γυναίκα που του επιτέθηκαν συνελήφθησαν.

Ο Βιράντο, ο οποίος όπως πολλοί Ινδονήσιοι έχει ένα μόνο όνομα, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Τζακάρτα, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο πρώην στρατηγός έχει τις αισθήσεις του και είναι σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο οποίο διακομίσθηκε.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας Μπούντι Γκουναουάν δήλωσε ότι οι δύο Ινδονήσιοι που επιτέθηκαν στον υπουργό είναι μέλη ινδονησιακής εξτρεμιστικής τζιχαντιστικής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορέσαμε να διευκρινίσουμε ότι οι επιτιθέμενοι είναι μέλη της Τζεμάα Ανσουράτ Νταουλά (JAD)», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Οι ομάδες αυτές προσπαθούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση», σημείωσε.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια εβδομάδα πριν από την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος επανεξελέγη τον Απρίλιο για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία της μεγαλύτερης μουσουλμανικής χώρας στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης