Ινδονησία: Σύλληψη έξι ισλαμιστών που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση στη Σιγκαπούρη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016, 17:04
Ινδονησία: Σύλληψη έξι ισλαμιστών που φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση στη Σιγκαπούρη
Στη σύλληψη έξι ύποπτων ισλαμιστών μαχητών που φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση με ρουκέτα σε συνοικία του παραλιακού μετώπου στη Σιγκαπούρη προχώρησαν οι Αρχές της Ινδονησίας.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε πως έλαβε γνώση αυτού του σχεδίου και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει.

Οι έξι άνδρες, ηλικίας από 19 έως 46 ετών, συνελήφθησαν στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, μερικά χιλιόμετρα νότια της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ινδονησιακής αστυνομίας, Άγκους Ριάντο.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής αυτής της ομάδας, Γκίγκιχ Ράχμαντ Ντέουα, 31 ετών, θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση στη Σιγκαπούρη μαζί με τον Μπαχρούν Νάιμ, έναν Ινδονήσιο τζιχαντιστή, ο οποίος πολεμά στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία, σύμφωνα με τον Ριάντο.

«Οι δυο τους προετοίμαζαν μία επίθεση στη Σιγκαπούρη. Ήθελαν να ρίξουν μια ρουκέτα εναντίον της Σιγκαπούρης από το Μπατάμ» δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Ινδονήσιοι ερευνητές πιστεύουν πως ο Νάιμ ήταν ένας από τους εκείνους που οργάνωσαν επίθεση τον Ιανουάριο στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, περιλαμβανομένων και των τεσσάρων επιτιθέμενων.

«Υπάρχει μια σχέση με τον Μπαχρούν Νάιμ επειδή υπήρχε επικοινωνία με τον Μπαχρούμ Νάιμ - αλλά το κατά πόσον συνδέονταν ή όχι με την οργάνωση του Μπαχρούν Νάιμ, αυτό ερευνούμε τώρα» είπε ο Ριάντο.

Το Μπατάμ συνδέεται με τη Σιγκαπούρη με συχνά δρομολόγια πορθμείων και τα παραλιακά θέρετρά του καθώς και τα γήπεδα γκολφ που διαθέτει είναι ένας δημοφιλής προορισμός για το Σαββατοκύριακο.

Άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Μπόι Ράφλι Άμαρ, δήλωσε πως ο στόχος ήταν η Μαρίνα Μπέι, στο ιστορικό κέντρο της πόλης-κράτους. Στη συνοικία αυτή βρίσκεται το Μαρίνα Μπέι Σαντς, ένα σύμπλεγμα πολυτελών κτηρίων που περιλαμβάνει ένα εμπορικό κέντρο, ξενοδοχεία και ένα καζίνο.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης αναφέρει πως «είναι ενήμερο για τα σχέδια έξι φερόμενων τρομοκρατών που συνελήφθησαν από τις ινδονησιακές αρχές» και διευκρίνισε πως οι υπηρεσίες του συνεργάζονται με τις ινδονησιακές υπηρεσίες.

«Σε απάντηση αυτής της απειλής (...) η αστυνομία και οι άλλες υπηρεσίες ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό και στα σύνορα» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, που βλέπει στο σχέδιο αυτό μια απόδειξη «της βαρύτητας της τρομοκρατικής απειλής εναντίον της Σιγκαπούρης».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016, 17:11